ADD ANYTHING HERE OR JUST REMOVE IT…

صفحه اصلی

توسعه فردی

قبل از اینکه در خصوص توسعه فردی صحبت کنیم بهتر است که معنی توسعه را داشته باشیم. معمولا در نوشته‌ها و گفته‌ها سخن از واژه‌ای به میان می آید که تعیین کننده و مهم است. نقش آن در زندگی اجتماعی انسان‌ها انکار ناپذیر است. آن واژه چیزی جز توسعه نیست. این کلمه معمولا” به صورت ترکیبی با کلمات دیگر بکار می رود. همچون: توسعه فردی، توسعه کسب و کار، توسعه پایدار، توسعه شهرها، توسعه‌ راه‌ها، توسعه صنعتی، توسعه علمی حتی توسعه انسانی و ….

استراتژی توسعه کسب و کار

مقاله استراتژی توسعه کسب و کار را از اینجا دریافت نمائید.

توسعه چیست؟

واژهٔ توسعه به انگلیسی development: از نظر لغوی در زبان انگلیسی، به معنی بسط یافتن، درک کردن، تکامل و پیشرفت است. گرچه این واژه از قرن هشتم هجری (قرن چهاردهم میلادی) برای توضیح برخی پدیده‌های اجتماعی به‌کار رفته‌است. اما استفادهٔ وسیع از آن به‌عنوان یک چارچوب تحلیلی برای درک پیشرفت جوامع انسانی، به بعد از جنگ جهانی دوم و در دهه‌های ۱۹۵۰–۱۹۶۰ مربوط می‌شود. در آن هنگام، این واژه مترادف با نوسازی، رشد، و صنعتی شدن بود و برای تعبیرات و اصطلاحات مشابه به‌کار می‌رفت.[۱]

توسعه در لغت به معنای رشد تدریجی در جهت پیشرفته تر شدن، قدرتمند‌تر شدن و حتی بزرگ شدن است.(فرهنگ لغات آکسفورد،۲۰۰۱)

تعریف توسعه

توسعه فردی و یادگیری مهارت

توسعه فردی شامل یادگیری مهارت‌هایی است که کمک می کند تا افراد و سازمانها در جهت شکوفایی و رسیدن به حداکثر توانمندی‌های خود برنامه‌ریزی کنند. به عبارت دیگر توسعه فردی، شناسایی استعداد های افراد است تا بتوانند در راه پرورش توانمندی های خود قدم‌های عملی بردارند.

اکثر انسان ها و شاید همه انسان‌ها در ذات خود تمایل به رشد دارند و می خواهند زندگی خود را بهبود ببخشند، ثروت بیشتری به دست بیاورند، تناسب اندام و سلامتی بهتری داشته باشند، روابط فردی و اجتماعی موثرتری را با سایر افراد زندگی‌شان بسازند. اما نکته اینجاست که همه ما به شکل دقیق نمی‌دانیم چگونه باید این کارها را انجام دهیم.

 

توسعه فردی شامل چه چیزهایی میشود؟

توسعه فردی چه چیزی نیست؟ رشد فردی یا توسعه فردی، مشخصا” رخوت، تنبلی، درجا زدن، عدم انگیزه، رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و … نیست. پس بر این اساس رشد فردی رسیدن به شناخت از خود است. و در مرحله بالا شناخت استعدادها و توانایی ها و در مرحله بالاتر شکوفا کردن آن‌ها و رسیدن به بهترین ورژن از خود است.

توسعه فردی، دوره خاصی از زندگی را شامل نمیشود، توسعه فردی، توانایی است که در طول عمر زندگی افراد کاربرد دارد. به بهبود کمیت و کیفیت زندگی فرد کمک می‌کند. این توانایی شامل خودیاری یا self-help هم می‌شود اما فقط محدود به آن نیست. محیط وسیع‌تری از توانایی ها و مهارت‌ها را نیز مشمول می شود.

توسعه فردی شامل بخش‌های زیادی می‌شود که می توان به بهبود انضباط شخصی، خوشناسی، شناخت نقاط قوت و ضعف اشاره کرد. کشف استعدادهای جدید در خود، پیشرفت در زمینه های شغلی، شناخت توانایی‌های بالقوه و بالفعل، بهبود مهارت‌ها و یادگیری‌های جدید از جمله آنهاست. بهبود سبک زندگی و بالاتر بردن کیفیت زندگی، بهبود مدیریت زمان، ارتقای سلامتی نیز از بخش های رشد شخصی می باشد. همچنین می توان به بالا بردن ثروت، دارایی فیزیکی و جایگاه اجتماعی، بهتر شدن روابط اجتماعی، بالابردن هوش هیجانی و بهبود روابط فرد با خدا اشاره کرد. همه موارد فوق باید فرد را در مسیر توسعه مادی و معنوی قرار داده و باعث افزایش رضایت از زندگی و در نهایت ارزش آفرینی برای خود و دیگران گردد.

چگونه به توسعه فردی دست یابیم

آیا بدون برنامه‌ریزی می توان به توسعه فردی دست یافت؟ یا در جهت آن گام برداشت؟ آیا رشد فردی یک جایگاه، نقطه و مقصدی است که شما وقتی به آن مقصد رسیدید توسعه فردی تمام شده است و نباید کاری انجام بدهید. به قول یکی از دوستان، رشد فردی مسیری است که شما را به سمت خوشبختی و کامیابی هدایت می‌کند.

رشد فردی مستلزم تعیین اهداف، برنامه ریزی برای رسیدن به اهداف است. پس توسعه فردی به مرور زمان و با یادگیری و عمل کردن به دانسته ها اتفاق می‌افتد. در این مسیر بهتر است که قدم به قدم پیش بروید تا اهداف خود را یکی یکی به دست آورده و به تک تک شان تیک بزنید. دوباره هدف جدید و جایگاه جدید.

این مسیر انتها ندارد و باید اهداف جدید تعیین و به این مسیر ادامه بدهید.

خودشناسی

نقطه شروع توسعه فردی، خودشناسی و آگاهی از خود است. شناختن احساسات، عواطف و افکار که از کودکی با ما عجین شده و تحت تاثیر جامعه و خانواده شکل گرفته است. شعری از مولانا:

روزها فکر من اینست و همه شب سخنم              کـه چـرا غافـل از احـوال دل خـویـشـتنـم 

از کجا آمده ام، آمدنم بهر چه بود؟                     به کجا می روم؟ آخر ننمایی وطنم

 مانده ام سخت عجب، کز چه سبب ساخت مرا        یا چه بوده است مراد وی ازین ساختنم

راه های خودشناسی

از راه های شناخت خود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

    • ثبت و یادداشت صفات شخصیتی
    • ثبت رفتار و کردار خود در طول شبانه روز
    • پرسش از اعضاء خانواده
    • پرسش از دوستان
    • انجام تست های خودشناسی و روانشناسی
    • انجام تمرین چرخ زندگی

سرمایه گذاری روی خودتان بهترین سرمایه گذاری است که تا به حال انجام داده اید. این نه تنها زندگی شما را بهبود می بخشد، بلکه زندگی همه اطرافیان شما را نیز بهبود می بخشد.

رابین اس شارما

Investing in yourself is the best investment you will ever make. It will not only improve your life, it will improve the lives of all those around you

Robin Sharma

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Shopping cart
Start typing to see posts you are looking for.
Cart
Your cart is currently empty.
Shop
Wishlist
0 items Cart
My account